Night of Fright 6 Festival of Fear At Sunway Lagoon Malaysia


Night of Fright 6 Festival of Fear At Sunway Lagoon Malaysia | Salam. Bulan lalu, untuk kali pertama uzu join majlis pelancaran Night of Fright yang selalunyaa diadakan setiap tahun dan tahun ini adalah tahun ke 6 , dan alhamdulillah diberi peluang untuk merasai pengalaman yang mengerikan di Night of Fright 6 Festival of Fear di Sunway Lagoon Malaysia..

Perayaan yang menghancurkan rasa takut dan sangat-sangat menakutkan ,festival terbesar di Malaysia telah berlangsung bermula pada Oktober lalu bakal buat anda pengsan! Hihi ini kerana festival ni lebih menakutkan,  frights, fears, scares & screams dalam beberapa siri beberapa malam. Dilancarkan pada tahun 2013, Festival of Fear diadakan pada malam-malam terpilih musim Halloween Oktober!

Ucapan pembukaan..
Ucapan ucapan yang berbahagia..
Persembahan tarian..
tarian persembahan tarian yang bertemakan hantu hantu hehehe
Serius macam real hanatu ni hehehhe
Hantu-hantu pon reti ambik group photo okay hehee

Aktiviti Menarik Di Night of Fright 6
  • WENDIGO - THE LEGEND IN THE MIST : Mencari tempat mitos dan raksasa. Dalam kisah dongeng, Wendigo muncul sebagai semangat seperti kanibal yang memakan manusia. Wendigo dikatakan mempunyai kelaparan yang tidak dapat dibasuh untuk daging manusia - tidak kira berapa banyak mereka makan, mereka terus lapar. Mereka lapar. Untuk awak.
  • PHOBIA: COULROPHOBIA - THE FEAR OF CLOWNS : akan menakutkan ramai yang mempunyai ketakutan yang tidak dapat dijelaskan untuk badut. Mereka berada di kepala anda. Anda berada di rumah mereka. Dalam keadaan yang mengganggu ini, kita berhadapan dengan ketakutan kita yang tidak rasional. Ramai yang mengatakan bahawa badut sepatutnya membuat anda ketawa. Salah. Dead Wrong. Ia akan merayapi anda, dan hanya ada jalan keluar.
  • SLAUGHTERHOUSE 13 : dengan melawat rumah penyembelihan dan pembungkusan daging Chan yang telah lama ditutup dan ditinggalkan selepas seorang pekerja, Lee Lee Choong menemui badan yang tidak begitu gemuk tergantung di cangkuk di dalam peti ais Penyembelih 13 Adakah anak yang dibuang lama, Calvin Chan yang hilang secara misterius beberapa bulan lebih awal selepas terjatuh dengan ayahnya? Tergesa-gesa, Lee Lee Choong tidak pernah pulih dari kejutan dan kini menjaga pengawal terbengkalai yang lama dengan kehidupannya sendiri..
  • ZOMBIE ZOO : Sesuatu telah masuk ke dalam haiwan dan penjaga di zoo bawah tanah kami yang terletak jauh di dalam gunung. Mereka kini tidak terkawal. Keganasan zombie dalam manusia dan haiwan tidak sabar-sabar untuk menakut-nakutkan para tetamu ketika mereka mengetuk zoo yang menakutkan.
  • THE THEATER SCARYTALES : untuk beberapa cerita seram yang menimbulkan rambut. Duduk di sekeliling rumah yang terang-terangan, atau di dalam hutan yang mengelilingi bulatan, menonton dan mendengarkan para penyangak cerita melemparkan mantra mereka melalui kisah yang menakutkan. Duduk dengan senyap dan dengarkan kisah-kisah Pontianak, Toyols dan Pocong, dengan suara yang mengelilingi anda, kerana mereka akan tinggal bersama anda, sepanjang malam.
  • THE GHOSTBUSTERS : mempunyai beberapa hantu baru untuk dada ketika New York menyala dengan lampu-o-tanglung. 
  • MUSEUM WAKTOR HORRORWOOD STUDIOS MONSTERS : melawat untuk memenuhi watak-watak filem yang paling menakutkan sepanjang masa. Ini bukan malam biasa di muzium! Bergabung dengan Jason, Freddy, Billy, dan Michael Myers semasa anda melewati perayaan watak seram seluloid ini. 
  • FACE GHOST - THE FACE TO Make YOU SCREAM IN UV3D : Dikelilingi oleh seribu muka, mimpi ngeri anda yang paling teruk datang ke hidup semula dan lagi di rumah ketakutan ini!
  • ENCLAVE OF TORTURE : Menghadapi laknat para penyihir ketika ritual menjadi salah. Saksikannya secara langsung apabila anda masuk ke JAMPI di mana anda dapat bertemu dengan Penyihir Salem, Dukun Melayu, Penyihir India, dan Penyihir Cina sambil menyanyikan mantra dan melakukan ritual. Bagi mereka yang mencari kesenangan kesakitan berpintal, masukkan Enclave of torture di mana kami memberi anda gambaran yang paling dekat dengan pencacatan kejam.

Tarikh : 
8 September hingga 31 Oktober 2018

Harga :
RM52 (tiket awal dari 1 hingga 15 September) 2018) 
RM69 (harga normal).

Waktu Operasi : 
7.30 malam - 11.30 malam 
Setiap hari Jumaat - Ahad

Untuk Matlumat Lanjut
Contact : 603 5639 0000

2 comments