Keseronokan Menaiki Bot Di Brunei Darussalam. Best Gilaaaa!

As-Salam

Hari ni baru ada masa nak update blog. Semester baru ni uzu sibuk sikit kat U ni. Baru nak cerita keseronakan uzu naik bot kat Brunei Darussalam hari tu. Best tau! Gelak sakan uzu.Hoho

Actually , naik bot ni bukan laluan utama, tapi laluan shortcut tuk ke Bandar Seri Begawan. Nak guna kereta boleh, cuma jauh sikit. Best tau naik bot ni. Lajuuuuu gila lah pakcik bot ni bawa. Macam dia nak terlanggar tiang ja. 


Nampak tak kegembiraan terpancar di riaksi muka uzu. Haha :D Abang bot tu hensem tau!


Abang bot ni tak perlu tunggu lama tuk cari penumpang, sebab memang setiap masa ada orang nak naik bot ni. Tak sampai 5 minit ja dah sampai . Hehe


Bot yang uzu naik ni dari Sungai Kabun ke Bandar Seri Begawan. Tambang bot ni 1$ ja. RM2.50 duit Malaysia. Untung tau keja bawa bot ni. sebab minyak kat Brunei kan murah..Siapa nak merasai niak bot jejalan masa kat Brunei nanti, jeti ni kat tengah-II bandar je. Boleh tanya orang sekeliling. Have fun tau! Hehehe. Ok lah . Nak p class dlu. Assalamualaikum.

21 comments