Punca Sebenar Abby Abadi Bernikah Tergesa-GesaPelakon dan penyanyi terkenal yang kini sudah berubah ke arah yang lebih positif, Abby Abadi mengumumkan telah bernikah dengan seorang pemuda berusia 24 tahun, Muhammad Noor Farhan Che Bakar beberapa hari lalu. Kisahnya ini telah menjadi perbualan hangat di laman sosial dalam kalangan peminat.

Pernikahan Abby sememangnya kelihatan sangat tergesa gesa sehinggakan ada desas-desus yang mengatakan Abby Abadi dan suaminya itu mengambil jalan mudah dengan bernikah di selatan Thailand.

“Ya saya bernikah di Thailand. Tidak ada masalah pun dalam undang undang Islam bernikah di negara jiran, tetapi saya mempermudahkan yang payah,” kata Abby Abadi.

“Benda itu tak jadi masalah pun, Allah s.w.t. kita perlu dahulukan, jadi saya dah lepas dengan Allah SWT, maksudnya kita dah bernikah itu yang terbaik”

“Jadi untuk dengan manusia pula sekarang inilah saya patut terangkan. Dah tertulis macam itu, tak apa yang penting Allah s.w.t. dulu, yang penting saya dapat elak dosa,” tambahnya lagi.8 comments