Gempa Bumi Terbaru Yang Kuat Setakat Ini 6.2 SR di Sabah

Gempa Bumi Terbaru Yang Kuat Setakat Ini 6.2 SR di Sabah | Salam. Sejak selamat sampai ke Langkawi, tak dapat tidur so memang berjaga sehingga sekarang 4.18 pagi. 

Scroll2 punya scroll timeline, terjumpa post kawan2 di sabah update ada lagi gegaran baru. Uzu pun check lah page Metrodologiy Malaysia tapi belum ada apa2 update lagi.

Lepas tu tengok kat fb semakin ramai lagi yang update. Oh ingat diorang menghayal. Memang ada gegaran tapi page Metrodology tak update2 lagi. Yang terasa gegaran kat sana dah pakat situ keluar dari bangunan. Uzu pun tak tau berapa sr sehingga page Metrodology update info dan akhirnya ! Wei terkejut!

Lepas sejam gegaran baru page tu update. 6.2 sr ? Kuat sangat tu. Kalah gegaran yang dulu kat ranau. Sampai gunung kinabalu pun ada kemusnahan sikit. Dulu dalam 5.9-6.0 sr yang dilaporkan. So makin kuat kali ni. Setakat ni takde laporan yg melaporlan kerosakan sbb masih pagi dan orang tak perasan. Harap2 takde lah perkara buruk berlaku.

Uzu risau sangat ni. Family di Sabah dalam ketakutan. Huwaghh semoga baik2 sahaja. Amin ya allah.


10 comments