Cara Delete Akaun Facebook Orang Yang Sudah Meninggal Dunia

As-Salam

Cara Delete Akaun Facebook Orang Yang Sudah Meninggal Dunia | Al-Kisahnya sambungan daripada entry ini , makcik uzu meninggal dunia kelmarin. Dan apa yang uzu pesan kat kazen, delete semua gambar-gambar arwah ibunya yang mendedahkan aurat *kalauada* . Tapi alhamdulillah, takda gambar aurat yang terdedah.

Then, dia cakap nak deactive acc mak dia tapi dia tak tau password. So uzu tau caranya macam mana. Lama dah uzu tau bab ni, baru teringat nak update.

  1. Tekan sini
  2. Isi form di bawah 

So, pengajarannya, janganlah dedahkan aurat kat pesbuk. Hmm uzu nasihat tuk diri uzu juga. Uzu pun nak delete gambar-gambar yang mendedahkan aurat. Sebab kita tak tau masa kita bila.

Tapi uzu minta tolong jika uzu tiada dimuka bumi ni lagi, minta tolong u olss semua padam gambar-gambar uzu tak kira yang menutup aurat atau tak, uzu nak semua padam. Pastu, minta tolong report pesbuk dan blog uzu. Nak korang tutup semua yang uzu ada. Pesbuk ke, page, blog, twitter, ig dan semua yang berkaitan uzu. 

Tu je wasiat. Yelahh.. Ajal mau ditangan tuhan dan semua itu adalah rahsia Allah. Allahualam. Renungkan dan selamat beramal ..

16 comments