Petanda Anda Telah Jatuh Cinta Pada Si Dia :)1. Sukar melelapkan mata . setiap malam sebelum tidur pasti anda teringatkan si dia . anda teringat kan peristiwa yang berlaku antara anda dengan si dia . atau mungkin anda terbayang kan saat3 romantis antara anda dengan si dia . kemudian anda tertidur dengan hati yang berbunga-bunga . 

2. Hati anda akan berdebar apabila ternampak kelibat beliau lalu dihadapan anda . kalau si dia muncul betul betul dihadapan anda , anda boleh terkena renjatan elektrik satu badan . darah anda mulai menyirap . hehe 

3. Kebelakangan ini , anda sering membaca tips tips cinta di majalah mahupun internet untuk mempraktikkan ke atas si dia .

4. Tiba-tiba anda berasa cemburu bila melihat si dia mesra dengan orang lain yang sama jantina dengan anda . siap bergurau senda . dan anda akan curik curik menjeling ke arah mereka .

5. Perasaan rindu membuak buak di dalam hati anda . kalau boleh anda mahu si dia berada di depan mata anda 24 jam .

6. Tiba tiba anda banyak menghabiskan masa anda dengan handphone anda . walau sesibuk mana pun , anda tetap menhantar mesej kepada si dia . takpun menghantar mesej kepada si dia dengan hanya perkataan 'Hai' semata mata .

7. Anda sentiasa bersemangat untuk memulakan hari anda berbanding sebelum nie . anda mahu jadik orang 'first' sampai kat kelas /tempat kerja semata mata untuk melihat si dia . si dialah sumber semangat anda setiap hari .

8. Jika sehari anda tak dapat tengok si dia atau bayang bayang dia , anda rasa gelisah macam cacing kepanasan . di tambah pulak semua mesej di handphone , facebook @ twitter tak dibalas lansung .

9. Anda semakin berminat untuk mengambil tahu tentang latar belakang dan perkembangan si dia . anda tekun mendengar cerita tentang si dia dan bertanya daripada kawan kawan nya .

10. Anda semakin menjaga penampilan anda . anda sentiasa ingin memakai pakaian yang kemas dan cantik . dan mungkin jugak akan memakai 'perfume' yang boleh menarik perhatian si dia . 

11. Tiba tiba anda berubah menjadi defensif terhadap si dia . pantang orang lain salah cakap atau sekadar mengusik , anda pasti akan mempertahankan si dia . 

12. Ada saja alasan untuk berjumpak atau secara terang menawarkan keluar bersama . mungkin anda mengajak si dia keluar makan bersama atau mengajak si dia berbincang tentang assignment/projek walaupun anda boleh membuat nya seorang diri .

13. Ketika rakan rakan menyebut tentang jodoh , terus tiba tiba anda teringatkan si dia .dan dan tiba tiba juga anda berangan angan dapat berkahwin dengan si dia . 

14. Anda mempunyai hobi baru iaitu mengelamun . kejap kejap si dia datang dalam fikiran anda . kemudian mula lah anda tersenyum seorang diri . kadang kadang sambil memandu pun boleh mengelamun kan tentang si dia .

15. Hati anda kan terus berbunga bunga apabila ditegur / disapa oleh si dia walaupun si dia hanya bertanya tentang assignment yang diberikan oleh lecturer tadik . bagaikan dunia ini anda yang punya .

16. Anda memberikan si dia sedikit hadiah sebagai tanda ingatan agar si dia berasa terharu dan sentiasa mengingati anda . mungkin boleh memberikan kad ucapan selamat berjaya dalam peperiksaan . 

17. Anda cuba lari daripada terserempak dengan nya . takut si dia perasan yang anda menaruh hati dengannya . dan anda takut cinta anda tidak dibalas .

18.  Citarasa anda berubah . anda mahukan persamaan dengan si dia . anda cuba mendengar lagu yang si dia dengar . anda cuba menonton rancangan tv kegemarannya .

19. Anda melihat bayangan wajah nya di mana saja anda pergi dan pada sesiapa saja yang kamu terpandang . sehingga anda mesti menoleh 2 kali untuk memastikannya .

20. Anda sanggup berkorban apa saja demi si dia . anda sanggup berkorban wang ringgit dan memerah kudrat tenaga hanya untuk menarik perhatian si dia terhadap diri anda . dan anda mengharapkan ianya akan berhasil . 

21. Anda cuba menguji si dia adakah si dia menyimpan perasaan terhadap anda .anda berpakat dengan kawan anda untuk membuat kan si dia cemburu .

22. Sebelum tidur anda akan mendengar lagu cinta yang mendayu dayu . sambil itu anda membaca kembali mesej mesej anda dengan si dia . petang tadik seolah olah masih ada ayat ayat yang tersembunyi dari pandangan anda .

23. Bila bersama dengan si dia anda berjalan/memandu dengan sangat perlahan . takut cepat sampai ke tempat yang hendak dituju . kalau boleh , ingin sangat berada di sisinya lebih lama lagi .

24. Prestasi anda dalam kerja/belajar tiba tiba naik mendadak kerana anda cuba untuk memberitahu kepada si dia bahawa anda pun boleh lakukan apa saja .

25. Anda berbual dengan si dia sampai lewat tengah malam melalui telefon dan selepas saja beberapa minit anda putuskan talian , anda sudah mulai merinduinya . kemudian , anda menghantar pula mesej kepada si dia .

26. Ke mana saja anda pergi , anda pasti akan teringat haruman badan si dia . ketika berjalan jalan , anda tercium bau yang sama macam si dia dan terus anda tersenyum teringat kat si dia .

27. Anda tidak pernah menolak mahupun berkata 'TIDAK' bagi semua permintaan yang datang dari si dia . anda sentiasa akur dan menurut sekalipun ada diantara permintaannya yang keterlaluan dan pendapat nya kurang anda senangi .

28. Anda mengajak rakan rakan anda untuk melepak di laluan yang sering digunakan oleh si dia selepas habis kelas hanya semata mata untuk melepaskan rindu untuk melihat kelibat si dia .29. Anda berniat di dalam hati untuk bertekad memiliki si dia . anda mahukan si dia terus berada disamping anda . anda menggunakan pelbagai cara untuk cuba menarik perhatian si dia tentang kewujudan diri anda . 

30. Anda menyimpan apa saja pemberian dari si dia . kad raya , surat , resit dan apa saja dalam kotak . dan jugak sms dari si dia mula daripada berjaya mendapatkan nombornya . tak sanggup anda nak padam semua mesej dalam handphone anda yang dihantar oleh si dia .

31. Apabila kawan kawan anda 'melagakan' anda dengan si dia , anda tak akan marah sebaliknya anda tersipu sipu malu . dan pipi anda mula kemerah merahan . 

32. Si dia kerap menemani anda dalam mimpi sejak akhir akhir nie . bila bangun pagi esok anda cuba mengingati mimpi mimpi indah antara anda dengan si dia semalam .33. Tiba tiba anda berubah perwatakan apabila bersama si dia . anda cuba menjadi lelaki / perempuan idaman si dia . segala tindak tanduk anda dikawal agar tidak 'over' seperti bersama rakan rakan .

34. Anda sering tertanya tanya apakah yang sedang dilakukan oleh si dia . adakah si dia sudah makan , mandi , pergi kelas/ kerja ?

35. Apabila anda melihat si dia , anda tidak akan mempeduli orang lain mahupun keadaan sekeliling anda pada waktu itu . anda cuma melihat dia seorang saja .

36. Kebelakangan ini anda sering berdoa kepada Allah agar dibukakan hati si dia untuk anda dan diperjodohkan dengan anda .

37. Anda berniat didalam hati untuk bertekad memiliki si dia . anda mahukan si dia terus berada di samping anda . anda menggunakan pelbagai cara untuk cuba menarik perhatian si dia tentang kewujudan diri anda .

38. Ketika membaca post nie , hanya wajah si dia yang bermain di benak fikiran anda . 


Credit : Ateen

11 comments