LELAKI YANG BAIK itu ada di mana-mana

Sahabat..

LELAKI YANG BAIK itu ada di mana-mana. Tidak semestinya datang dengan kepala berketayap, janggut selambak atau harta membuak-buak.. Tetapi lelaki yang baik, jika Allah mahukan dia MENEMANI kita sepanjang hayat, MEMBIMBING kelakuan kita, MENDIDIK, membuka jalan agar kita dapat memperdalamkan AGAMA yang barangkali selama ini hanya menjadi pakaian dan lencana, dan memberikan kita ZURIAT YANG HALAL lagi dirahmatiNya..

Dia akan DATANG apabila tiba masanya..LAMBAT ATAU CEPAT. (Maafkan saya kerana Allah yang LEBIH MENGETAHUI) Kedatangan seorang lelaki dalam kehidupan seorang wanita seperti MANUSIA KUDUNG yang diberikan semula sebelah kakinya. Dia MENYEMPURNAKAN kita.. Apabila kita mempersilakan seorang lelaki DUDUK di samping kita untuk sepanjang hayat, bermakna kita secara langsung juga mempersilakan sekian MASALAHNYA berbaring di bahu kita..

Lelaki memang mendatangkan BAHAGIA.. Tetapi lelaki juga mendatangkan SENGSARA.. Namun jika kita BIJAK menatangnya, semuanya pasti baik-baik sahaja.. Itulah adat dalam perhubungan, yang buruk-buruk pasti ada.. Barangkali daripada si dia, barangkali juga daripada kita. Tetapi kita harus cermat mengimbangkannya agar JODOH BERKEKALAN ke hari tua, dan hingga ke akhirat sana.. InsyAllah♥♥

0 comments